Polityka Prywatności

| more

Polityka prywatności

Dane zbierane podczas rejestracji
Aby można było skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu trzeba będzie się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy o adres email oraz hasło jakie używane będzie  na naszej witrynie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu
Zanim będzie można dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, adres email

Dane zbierane, gdy użytkownik kontaktuje się z nami
Gdy użytkownik  kontaktuje się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazuje nam swoje dane osobowe, Np. imię, nazwisko, adres email, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy dane użytkownika?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia użytkownikowi zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli użytkownik chce dokonać zakupu.

Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od użytkownika pieniędzy oraz wysłania zamówionego towaru. Dane użytkownika mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli użytkownik chce dokonać zakupu.

Jeżeli użytkownik zapisał się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraził zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy jego dane w celu wysłania naszego Newslettera. Użytkownik zostaniesz zapytany czy chce otrzymywać Newsletter podczas rejestracji.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Użytkownikiem, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytanie użytkownika.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane użytkownika mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić dane użytkownika organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z kontaktować z użytkownikiem?

Jeżeli użytkownik dokonał transakcji zakupu towaru, może otrzymać od nas email dotyczące swojej transakcji. Możemy również kontaktować się z użytkownikiem telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące jego transakcji.

Jeżeli użytkownik zapisał się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraził zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową nasz Newsletter.

W jaki sposób użytkownik może poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane użytkownik  może wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

W jaki sposób zabezpieczamy dane osobowe użytkownika?

Komunikacja między komputerem użytkownika, a naszym serwerem, gdy zbieramy jego dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt.